Rebranding voor Haptonomie Praktijk Deventer – Voelen, Verbinden en Vrijheid

Voor Haptonomie Praktijk Deventer hebben we een uitgebreid rebranding traject uitgevoerd, waarin we hun visie op authentiek leven en verbinding centraal hebben gesteld. De praktijk richt zich op het begeleiden van mensen om trouw te blijven aan zichzelf en weer in contact te komen met hun lichaam. Dit is essentieel, vooral wanneer je vastloopt of als je merkt dat er meer uit het leven te halen is.

Haptonomie draait om voelen: je lichaam voelen, ernaar luisteren en vanuit dat gevoel keuzes maken. Dit geldt niet alleen in het dagelijks leven, maar ook tijdens bijzondere fases zoals zwangerschap. De praktijk ondersteunt cliënten die moeite hebben met het vinden van balans en contact, zowel tijdens de zwangerschap als daarbuiten, om weer in verbinding te komen met hun lijf en de wereld om hen heen.

Tijdens dit traject heb ik de praktijk intensief begeleid, van het ontwikkelen van een nieuwe merknaam en visueel concept tot brandfotografie en online branding. Het resultaat is een krachtige visuele identiteit die rust, vertrouwen en expressie uitstraalt. De brandfotoshoot heeft de essentie van hun werk vastgelegd: het proces van het herontdekken van je lichaam en het leven vanuit je authentieke zelf.

Ook hebben we de website en webteksten vernieuwd, zodat hun verhaal consistent en toegankelijk wordt gecommuniceerd. Of het nu gaat om begeleiding tijdens de zwangerschap of in andere fases van het leven, Haptonomie Praktijk Deventer helpt je om weer thuis te komen in je eigen lijf en jezelf vrijer en expressiever te voelen.

Project Ontwikkeling:

Creative Director & Concept bedenker: Marte Methorst

Huisstijl ontwerp: Petra Baten

Webbdesign ontwerp: Marte Methorst

Technische webdesign: Mediamora

Social Design: Marte Methorst

Fotografie: Lott’s

Tekst redigeren: Nanda Willekes

Julia Fagel – JULIA FAGEL

Mooie woorden van Roos

“Marte is een vakvrouw; betrokken, creatief, betrouwbaar, zorgvuldig en verrassend. Dankzij Marte heb ik twee bedrijven kunnen lanceren die niet alleen een professionele en persoonlijke uitstraling hebben, maar die een stevig fundament hebben. Marte geeft beeld en kleur aan wat ik vertel en daardoor heb ik mezelf verrast! Het is echt een cadeau om dan de huisstijl te zien die ze gemaakt heeft op alle input. Marte weet de juiste vragen te stellen waardoor ik mezelf heb ontwikkeld in het neerzetten van een missie en visie. Omdat ze samenwerkt met businesspartners (fotograaf, tekstschrijver) die dezelfde taal spreken en voor eenzelfde professionaliteit staan; wordt het een geheel. Nu de lancering van deze bedrijven is gebeurd, voel ik vertrouwen en stevigheid om volle bak verder te gaan met wat ik in de wereld wil brengen.”

BRAND FOTOSHOOT

Voor Haptonomie Praktijk Deventer was de brandfotografie een essentieel onderdeel van het rebranding traject. De praktijk richt zich op het begeleiden van mensen om weer in contact te komen met hun lichaam, hun gevoel en de wereld om hen heen—een boodschap die we visueel wilden vastleggen.

De shoot werd zorgvuldig voorbereid, met als doel de kern van haptonomie te vangen: het proces van voelen, verbinden en weer thuiskomen in je eigen lichaam. De foto’s moesten rust, vertrouwen en authenticiteit uitstralen, zodat potentiële cliënten zich meteen aangesproken en op hun gemak zouden voelen.

Tijdens de brandfotoshoot hebben we zowel de warme, uitnodigende sfeer van de praktijk vastgelegd als de natuurlijke verbinding tussen cliënten en therapeuten. Speciale aandacht werd besteed aan momenten van aanraking, ontspanning en innerlijke rust—essentiële elementen in haptonomie, en ook tijdens belangrijke levensfasen zoals zwangerschap.

De beelden worden ingezet op de vernieuwde website en social media, en versterken de merkidentiteit van de praktijk. Ze laten precies zien waar Haptonomie Praktijk Deventer voor staat: een veilige plek waar je jezelf kunt herontdekken, je lichaam kunt voelen en vanuit die verbinding vrijer en expressiever kunt leven.

TERUG NAAR PROJECTEN